Sticka stort och chunky

Den senaste trenden gäller att sticka stort och chunky. Social media svämmar över av bilder på mysiga filtar och plädar som ligger slängda på folks sängar och soffor. Nu kan du lära dig att sticka likadant själv. För vem drömmer väl inte om att komma hem från jobbet och slänga sig på soffan med en god bok och en kopp te, under den där mysiga filten. Precis som inom alla andra områden går det även olika trender inom stickning. Småstickigt och finmaskigt är ute, stort och chunky är inne. Välj vilken färg du vill, mixa och blanda går också bra. Det viktiga är att din filt, matta eller pläd ser sådär rustik och grov ut. Om det fattas några tusenlappar i plånboken för att köpa en sådan trendig filt (ja de är inte billiga!) så går det lika bra att göra en själv. Läs vidare för tips och idéer om hur du kan skapa din alldeles egna stormaskiga pläd!

Helt enorma stickor

För att sticka din egen superpopulära stormaskiga filt så gäller det att införskaffa ett par ovanligt stora stickor. De här stickorna ska alltså vara 6-7 cm i diameter och inte några vanliga puttenuttiga små stickor. Du får nog beställa de här specialstickorna från din lokala trävarubutik, sen är det bara att köra igång. Förutom just stickorna så är det väldigt enkelt att sticka din egen chunky pläd. Du stickar på som vanligt, om än med dina jättestickor, och slipper alla de krångliga momenten som hälen på strumporna och axlarna på tröjorna. Detta går bara rakt framåt. Vill du sedan trixa till det lite med avigsidan och olika mönster så är det bara att köra på. Behöver du lite extra hjälp – kanske har du aldrig stickat tidigare? – då är det bara att Googla lite för att få fram hjälpvideor. Kanske är det också en idé att bjuda in några vänner och sticka tillsammans? Syjuntor och stickgrupper är inte bara för gamla tanter längre utan det är en storsäljande trend. En trend som dessutom är billig och ger dig en riktig terapi-session.

Social stickning? Javisst!

Bara själva rörelsen med händerna och att metodiskt arbeta sig igenom ett mönster ger en avslappnande känsla och motverkar stress. Kan du sedan sitta och småsnacka med vännerna samtidigt så har du en gyllene aktivitet för händerna! Vem skulle inte vilja vara med i en stickgrupp. Dessutom ger det garanterat skärm-fri tid, och vad är väl mer avslappnande än det? Det gäller dock att ha lite tålamod. Har du inte stickat tidigare så får du ge det en liten stund tills det flyter på av sig själv och du kan engagera dig i djupgående politiska eller filosofiska diskussioner utan att missa en maska. Räkna också med ett visst svinn. Du kommer troligen att sticka ett gäng olika produkter du blir mer eller mindre nöjd med. Om familjen har tröttnat på att ta emot halvfärdiga stick-presenter så kan vedsäckar vara ett förvaringsalternativ. Annars är det bara att nysta upp och börja om från början!

 
 

Fler artiklar om Slöjd