Egensydda saker till hem och personlig stil

Att sy själv behöver inte vara svårt och vill man fräscha till sitt hem, finns det en hel del man kan sy själv! En symaskin underlättar alla former av sömnad då det både går snabbt och blir rakt och snyggt. Det kan vara roligt att sy saker själv då man får större valfrihet än det som erbjuds i butiker.

Vad kan man sy till hemmet?

Något som är bland det lättaste man kan sy själv är en bordduk. En duk som är rektangulär behöver i princip bara fållas med en dubbelkant som pressas och sedan sys med raksöm. En annan sak som är lätt att sy, är nya kuddfodral till soffan. Att sy ett kuddfodral är enklare än man tror och det finns bra vägledning i hur man syr sitt eget kuddfodral som sätter färg på hemmet! En gammal klassiker är den lilla härliga, doftande lavendelpåsen till underklädeslådan eller garderoben! Påsen syr man lätt ihop snabbt och man kan tillsätta valfritt innehåll som potpurri eller torkat ris med doftolja. Att sy egna saker till hemmet är både roligt och inspirerande. Vill man bygga på inredningen med snygga möbler, tavlor eller annat, ska man besöka Bga.se som har allt för inredning och dekoration! Gardiner är något om man även kan sy själv och det går dock åt mer tyg. Antingen kan man sy långa gardiner som är vida, eller smalare så kallade panelgardiner. Till köket kan det vara fint med en kortare gardinkappa. Får man tyg över, kan man sy matchande kökshanddukar att hänga upp på krokar.

Att sy sina egna kläder

Att sy sina egna kläder är både roligt och praktiskt då man kan skapa precis det man önskar att ha på sig. När det kommer till kläder, kan man praktiskt taget sy allt man önskar som linnen, byxor, kjolar, skjortor, klänningar eller annat. Det finns många olika tygsorter att välja på som bomull, lin, polyester eller linne. Många tyger har en blandning av fler material och är med eller utan stretchfunktion. För att sy plagg behöver man ofta mönster att sy efter. Idag finns det många internetbutiker som säljer massor av mönster på internet för varierande plagg. Det går även att finna stora utbud av tyger både i fysiska butiker och i butiker på internet.

Fördelar med att sy saker själv

Att sy saker själv ger många fördelar och större valfrihet både i stil, design och material. Även om det finns ett stort utbud av soffkuddar och dukar i butiker, kan man sy egna unika kuddar och dukar som ingen annan har! En annan fördel, är att kunna välja precis vilket tyg man vill till sina kläder, samt att kunna sätta en personlig prägel och stil. Ser man en snygg klänning i butik som inte har det där materialet eller tyget som man önskar, kan man sy en egen liknande modell efter önskemål. Att sy saker själv skapar en egen personlig stil både till hemmet och till de kläder man bär.