Sy och sticka dina egna bebistillbehör

Oavsett om det är du själv som har fått tillökning i familjen eller om det är en god vän eller ett syskon som blivit förälder är det roligt att sy eller sticka egna tillbehör till den nya familjemedlemmen. Istället för att köpa dyra tillbehör som kanske inte är exakt som du vill ha dem, kan mycket skapas själv. Genom eget skapande får man total frihet att välja både utformning, mönster och färger. Här kommer tips på bebistillbehör som är kul att sy eller sticka.

Stickade koftor och mössor

Det finns få saker som är sötare än egenstickade koftor och sockor att ge bort till en bebis med känslig hud. Här kan det vara bra att välja ett garn som är ganska tunt, som är skonsamt för huden och som inte känns rivigt. Det är en mycket populär present som verkligen uppskattas. Det kan vara bra att hämta inspiration från sidor som kidsbrandstore innan man börjar göra öglorna, men när man väl vet vad man vill skapa är det lätt sätta igång.

Sy bebiskläder

Att sy en body, dräkt eller ett par byxor som passar en liten bebis är både enkelt och kul. Mönster finns att köpa i välsorterade tygaffärer och tar inte lång tid att få till. Här kan man verkligen få utlopp för sin kreativitet. Det krävs inte jättemycket tyg att sy bebiskläder och därför finns det mängder av varianter och tyg att prova. Bebiskläder behövs alltid och varje nybliven förälder vet hur mycket kläder som går åt varje dag.

Vagntillbehör

Vagntillbehör kan vara en djungel för nya föräldrar och eftersom det finns en oändlig mängd vagnar med olika mått kan det vara svårt att beställa tillbehör till vagnen. Även här går det att skapa fina tillbehör med sömnad. Ett myggnät eller regnskydd kan se svårt ut att sy rätt men är superlätt att få till. Allt som behövs är nät eller plast, nål och tråd, samt ett tunt resårband. På det här enkla viset kan man få till ett regn eller myggskydd som passar alla vagnar, oavsett storlek. Det är inte bara skydd som man kan sy till vagnar, utan även mindre tillbehör. Det kan vara bra att ha en liten påse som hänger på vagnhandtaget där man kan lägga allt som man behöver ha nära till hands. Dessa små väskor är ofta dyra och kan ha tråkiga färger, men genom att sy själv är det lätt att få till en efter egen smak.

Leksaker

Leksaker till bebisar är lätta att sy och sticka ihop och sedan fylla. Både dockor och nallar kan vara populära presenter och många uppskattar en egengjord present till barnet. Här är det dock viktigt att tänka på att inte använda små delar som kan falla av och utgöra en kvävningsrisk. Ögon och mun blir fina av lite tråd.