Sy kassar och väskor

Vad är coolare än en egendesignad tygkasse? Okej, det kanske finns det som är lite coolare, men i hemslöjds-sammanhang smäller tygkassen ändå rätt högt. För visst har du noterat att alla har en? De flesta har sytt en, medan en och annan hardcore textilpysslare har stickat, virkat eller till och med vävt sitt eget tyg. I kassen kan du bära med dig en tidning eller bok, en flaska vatten och ditt för tillfället pågående pysselprojekt. Ja, det är faktiskt bra att ha en extra kasse i kassen, så är du alltid redo ifall du råkar gå förbi en loppis eller en tygaffär.

En tygkasse kan sys av tyg du köpt i affären, det säger sig självt. Men vad mer kan du sy en kasse av? Här kommer en bunt förslag:

  • Återanvänd favoritlakanet efter att det börjar bli håligt och tunnslitet på olika ställen.
  • Din favorittisha med bästa trycket som fått en sladdrig halsmudd blir nu en perfekt kasse.
  • Kökshanddukar! Gärna gamla, av det där hållbara slaget och med monogram.
  • En stor tygkarta som var tänkt att hänga på väggen (och kanske gjorde det en gång i tiden).
  • Mormors gamla snusnäsdukar.
  • Gardinerna som har helt fel längd och bredd nu när du har flyttat.
  • Lappteknikskasse av avlagda bebiskläder.
  • Slakta en bordsduk som har en hopplös fläck du inte får bort och gör en stadig kasse av resten av duken.

Med största sannolikhet kommer du att få många positiva kommentarer om dina unika kassar och kanske börjar du ta upp beställningar och syr kassar åt andra. Finns drömmen om att starta eget, men du är lite rädd för allt praktiskt? Kanske framför allt den ekonomiska biten? Det finns en del att tänka på och då finns capcito.com där och kan hjälpa till med allt från företagslån till checkkredit. Det är värt att kolla upp, för det är så mycket enklare om man får allt rätt redan från början. Förverkliga din dröm och starta det där företaget – du behöver inte ha det som en heltidssyssla om du inte vill. Kanske vill du också prova att sälja via butiker? Då behöver du oftast ett registreringsbevis/f-skattsedel. Gå runt till olika butiker du gillar, som personliga inredningsbutiker, presentbutiker och hantverksbutiker. Ta med några kassar du kan visa upp och som du tycker ger en rättvisande bild av vad du gör. Visa upp dem, berätta om din idé och se till att lämna ett visitkort så att de kan kontakta dig. Fundera också igenom priset redan från början. Butiken kommer som minst dubbla den summa du själv vill ha, troligen lägger de på ännu mer. Det gör de för att inte bara tjäna pengar, utan också för att de ska betala moms samt behöver täcka kostnader som hyra och personal. Var därför beredd på att förhandla om priset.